Lucid ще прави по-голяма батерия от Tesla за над 600 км пробег

Електромобили

В този блог: Нов най-висок пробег с електромобил иска да предложи Lucid Motors.

Преди да покаже първия си електромобил на 14 декември 2016 г., Lucid Motors обяви, че планира батерия за над 600 км пробег с едно зареждане...

За да постигне този пробег, Lucid Motors трябва да предложи като опция 130 кВтч батерия, в добавка към (най-вероятно) стандартната за модела 100 кВтч. Батерията на Lucid е съвместна разработка със Samsung.

Такава 130 кВтч батерия ще осигури 30% по-голям капацитет, но електромобилът на Lucid няма да влезе в производство преди 2018 г. Дотогава различни автопроизводители ще наваксат забавянето си. Audi например подготвя първия си електро SUV с батерия до 100 кВтч точно за 2018 г.

Според Албърт Лиу, който отговаря за батериите в Lucid, "Samsung SDI комбинира своята химическа технология и големи масиви от данни от реална употреба с уникалния модел батерии на Lucid, за да разработи клетка, която има по-висока енергийна плътност и е устойчива на уврежданията свързани с бързото зареждане."

В сряда очакваме повече и по-конкретна информация за плановете на Lucid, която обяви, че ще изгради своята фабрика в Аризона.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума