Книги и растения в интериора на бъдещото автономно BMW

Електромобили

В този блог: BMW демонстрира нова визия за кола на бъдещето и автономна 5-серия на CES 2017.

Футуристична скулптура показва как в BMW си представят бъдещото на самоуправляващите се коли – ключовият елемент е свързаност, "екстрите" вече не са ел. стъкла и огледала, а рафт с книги и градина...

Това е като да се върнем към корените си или, ако ти харесва повече, в колата да имаме същия комфорт като в хола. Визията на BMW за задната седалка на бъдещето е голям екран за сърфиране или видео и Sound Curtain система за персонално слушане на музика без слушалки, но и без взаимно да си пречим.

Другото е анти-електроника – рафт с книги и малка градина с растения под седалката. Изглежда много разпускащо.

Отпред, вместо традиционните (особено за все още консервативна в това отношение компания като BMW) уреди акцентът в CES представянето на концепцията е върху HaloActive интерфейса. Системата проектира изображения от контролните уреди в колата холографски, така че да се показват "плаващи" пред погледа ти и да можеш да ги управляваш с жестове. Камери засичат тези движения и когато бъде направен избор ултразвукови трансмитери генерират тактилно усещане, което индикира каква функция е избрана.

На CES 2017 BMW показва и специално преработена 5-серия, демонстрираща сегашната автономна технология на компанията. Освен от куп сензори, системата на BMW разчита и на цифрови карти с висока резолюция за поддържане на правилен курс в лентата. Според компанията в така оборудвана 5-серия можем да държим ръцете си по-дълго време настрани от волана, поне на контролирани магистрални отсечки. BMW смята още, че автономната й система е по-добра от Автопилота на Tesla.

Автопилотът на Tesla обаче работи вече от години в хиляди електромобили по света и в процес се подобрява сам постоянно. Всички, които имат по-добра система от тази на Tesla са добре дошли да ни я предложат сега в производствени модели – след 5 години, както се казва, и баба знае.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари