Tesla Model 3 ще бъде "най-американската" кола

Електромобили

В този блог: Батериите, произведени в Гигафабриката ще направят Tesla "най-американските" коли.

Бизнес университет във Вашингтон направи проучване, определящо "най-американските" автомобили. Няколко джипа в момента държат първото място, но когато Model 3 започне да използва батерии от Гигафабриката ще ги задмине...

Най-важният продукт, който Tesla изкарва тази година не е Model 3, а новите батерии "2170". Въпреки че батериите не са толкова интересни колкото електромобилите, бъдещето на електрическите коли зависи от това колко по-ефективни и по-евтини могат да станат те. Масовото развиване и производство на батерии ще облагодетелства не само Tesla, но и цялата индустрия и съответно хората.

Производството на батерии в Гигафабриката не само ще намали цената на литиево-йонните батерии, но и ще направи колите на Tesla "по-американски". От университета по бизнес Когод към Американския университет във Вашингтон изчислили колко процента "американска" е една кола. Изчисленията се базират на това колко части са произведени в САЩ, колко труд е положен от американски работници и каква част от изследванията и разработките са извършени на американска земя.

Според изследването най-традиционните американски коли са Buick Enclave, Chevrolet Traverse и GMC Acadia, всяка от които е 90% американско производство. Когато новите батерии на Tesla бъдат добавени към сглобяването на Model 3, моделът ще стане на 95% произведен в САЩ и съответно най-американската кола в производство.

В момента Tesla внасят батерии 18650 за своите Model S и X, но това скоро ще се промени. Елон Мъск е убедил Panasonic не да местят производството си в САЩ, а да го увеличат, използвайки капацитета на Гигафабриката. Компанията се нуждае от батериите, произведени в Япония и други фабрики докато американското производство си стъпи на краката. В допълнение, суровите материали, нужни за производството ще бъдат снабдявани основно от Америка. Целта на Tesla всичко да бъде "по-американско" не се опира толкова на национална гордост, колкото на желание да се намалят транспортните разходи.

От: Electrek


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения