Ново от Елон Мъск – тази година ще видим Tesla Semi камион

Електромобили

В този блог: Tesla показва електрически камион през септември.

Естествено в Twitter, както обича да прави, точно за старта на автосалона в Ню Йорк Елон пусна новината, че наесен ще видим Tesla електрически камион...

В туита има едно "Seriosly next level", което може да означава много неща и си е типичното оскъдно подмятане на Мъск. Човекът знае много добре как да наелектризира тълпата или пък има кой да му казва как да го прави. В резултат акциите на Tesla скочиха за няколко часа с десетина долара на парче.

Екипът разработващ камиона отнесе едно "an amazing job" от шефа, само че ще трябва да почакаме да разберем как са се справили. Иначе, камионджийската програма на Tesla я води вицепрезидентът на компанията Жером Гийен.

Жером е логичен избор, защото е работил по Cascadia програмата за камиони на Daimler и очевидно е достатъчно подготвен пък и от известно време е директор на Model S програмата. Жером работи със своя екип по камиона на Tesla от януари 2016-та.

Елон писа още и че Tesla ще покаже пикап в рамките на 18-24 месеца, което означава, че камионът може да стигне до производство преди пикапа. И други компании като Uber вече работят по безпилотни камиони и когато дойде моментът да го изкарат на пазара камионът на Tesla може да е оборудван с такава технология. Друг е въпросът кога ще има регулаторни разрешения за нейното използване.

Ще автоматизират и тази индустрия и ще намалят разходите чрез електро камиони, но е поредното направление, в което хора ще започнат да губят своята (дългогодишна) работа.

Мъск "великодушно" каза, че шофьорите ще бъдат нужни още няколко години, най-вероятно точно заради бавната промяна на регулациите – технологията ще е готова далеч по-рано. Май отиваме неизбежно към универсален доход и това е, независимо дали ни харесва или не. 

Ама пък електро камиони... Яко!


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения