И третият завод на Daimler ще произвежда електромобили

Електромобили

В този блог: Заводът на Mercedes в Ращат ще произвежда електромобили.

Според плановете и прогнозите на немския автопроизводител електрическите коли ще заемат голяма част от пазара до 10 години. Подготовката започва отсега, след като и третият им завод в Германия ще прави електромобили...

Явно от Mercedes-Benz започват наистина да обръщат внимание на електрическите коли, тъй като и третият им завод в Германия - този в Ращат - ще произвежда EQ модели в бъдеще. Решението е взето след обсъждания с работния съвет. Заводът в Ращат е най-големият работодател в региона с около 6 500 служители. Основното им производство е на A-Class, B-Class и компактния SUV GLA.

През 2015-та бе постигнато подобно споразумение между ръководството на завода в Ращат и синдикатите. Според договорката за конкуренция и бъдещо развитие в Ращат ще се произвежда следващото поколение компактни автомобили на Mercedes. За целта ще бъдат изградени два нови бояджийни цеха и тренировъчен център. Производството на новото поколение компактни автомобили се очаква да започне през 2018-та.

Плановете на немския автопроизводител включват поколение от над десет електрически автомобила, които трябва да излязат до 2022-ра. Бъдещите електрически модели на Mercedes-Benz ще бъдат внедрени в производствата на заводите им на четири континента. Прогнозите им са, че електромобилите ще представляват 15 до 25% от продажбите до 2025-та.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума