Новият Nissan Leaf с 30% по-голяма батерия и над 250 км пробег

Електромобили

В този блог: Новият модел на Nissan Leaf с по-мощен мотор и по-голяма батерия се очаква на пазара през октомври.

Благодарение на James от YouTube канала Electrified Journeys Japan вече имаме малко повече информация за новия Nissan LEAF 2018, който се очаква да бъде пуснат на пазара през октомври тази година...

Капацитетът на батерията се увеличава с 30% от 30 на близо 39 кВтч, което не е изненадващо като се има предвид, че този на батерията на новия Eaton Nissan xStorage е 38,4 кВтч. Досега от Nissan винаги съобщаваха за пълния капацитет на батериите си, но отсега нататък това ще се промени и ще се рекламира само използваемият капацитет – както Renault прави с електрическите си автомобили.

Ако това се окаже вярно, това означава, че 38.4 кВтч ще бъде използваемият капацитет на батерията на новия LEAF. По-добре предварително да знаеш, че можеш да разчиташ на определена част от общия капацитет, за да не се разочароваш впоследствие.

Nissan не постигна споразумение с LG Chem и поне на този етап ще продължи с производството на батерийни AESC клетки, а новият LEAF, който се произвежда в Япония, ще получи батериите си от Смирна, Тенеси в САЩ, докато европейският Nissan LEAF ще бъде снабдяван с батерии от Съндърланд, Великобритания.

Джеймс споделя накратко, че в новия LEAF:

  • Шумът в колата е намален значително;
  • Електромоторът е с по-голяма мощност (вероятно около 100 кВт);
  • Колата има много по-силна рекуперация, която напълно спира електромобила - може би дори надминава BMW i3 в това;
  • Интериорът не се променил много спрямо предишния модел.

По отношение на капацитета на батерията това е само потвърждение за това, което вече знаехме от миналата година и докато пробег с едно зареждане около 250 км вероятно няма да задоволи всички, това със сигурност ще стимулира не малко хора, които пътуват на къси и средно дълги разстояния, да инвестират в електрическа кола.

Все още не е обявена цената, на която се очаква LEAF 2 да бъде пуснат в продажба, но по мрежата се спекулира с цифрата €30,000.

Ако новият LEAF излезе на пазара на тази цена, ще има добро предимство пред конкурента Opel Ampera-e, който ще върви по-скоро около €40,000, но пък предлага значително повече пробег. 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

А тази снимка не е ли на SWAY концепта?

Rumen Velinov
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари