Renault Zoe продължава да регистрира нови рекордни продажби в Европа

Електромобили

В този блог: Нов рекорден месец за електромобилите и за Renault Zoe в Европа.

Най-продаваният електромобили в Европа продължава да набира популярност във все повече държави и миналия месец Renault Zoe е бил с най-много продажби дори в Германия, където през юни са били регистрирани рекордните 680 бройки.

Това също е бил рекорд и за регистрирани от един модел електрически коли в рамките на един месец в Германия досега.

Макар и все още много назад германците са регистрирали ръст от 181% в продажбите на електромобили спрямо миналата година, а миналият месец са отчетени близо 5,000 новорегистрирани електромобили в страната.

Почти тройно повече Zoe-та са продали Renault в родна Франция, където миналия месец са регистрирани 1,882 бройки, с които общата бройка за годината досега вече надминава 9,200.

Франция също регистрира рекорден месец по продажби на електромобили с общо 4,108, но очевидно французите не са големи фенове на чуждестранните марки, защото сумарно бройката регистрирани модели на други марки в топ 10 е наполовина на регистрациите на Zoe.

На второ място по продажби във Франция миналия месец беше Mercedes GLC350e с 258 регистрации, а на трето място се нареди Nissan Leaf със 193.

Френският пазар на електромобили и плъгин хибриди определено се е разраснал и на него вече се предлагат общо 31 модела частично или изцяло електрифицирани.

Renault Zoe беше най-продаваният електромобили и в Словения, където нещата приличат повече на тези у нас и все още регистрациите на електромобили са много малко.

Едва 20 бройки бяха регистрирани миналия месец в Словения, но дори тази малка цифра изкара Renault на върха по продажби задминавайки по-предпочитания като цяло от местните BMW i3, който регистрира 13 продажби миналия месец.

Едва 184 електромобила са регистрирани в Словения от началото на тази година, което е с около 35% по-малко от регистрираните у нас 250 коли (електрически+плъгин хибриди) за същия период.

Zoe сдаде първата позиция в Испания и Холандия, където по-предпочитани миналия месец бяха Nissan Leaf и Tesla Model S, но въпреки всичко реализира малко над 200 продажби за миналия месец на тези два пазара.

Испанският пазар не остана по-назад миналия месец и също регистрира рекорд от 688 електромобила и плъгин хибрида, което представлява ръст от 164% спрямо същия период миналата година.

VW, BMW i3 и Tesla определено доминират на скандинавския пазар, но въпреки това в Швеция и Норвегия миналия месец са били регистрирани малко над 500 Zoe-та или около 30% от общо регистрираните в двете страни от началото на годината 1,800 бройки.

Zoe вече се предлага и у нас и ще се радваме скоро да видим и нашия принос към увеличаването бройката не само на Zoe, но на електромобилите като цяло в глобален мащаб.

Tesla определено раздвижиха много останалите и с предстоящия старт на производството на Model 3 вероятно още от септември нещата ще започнат да се случват още по-бързо и тази година броят на новите регистрирани в света електромобили най-малко ще се удвои спрямо 2016.

През май в Европа са били продадени малко над 21,000 електромобила и плъгин хибрида, като бройката на електромобилите е била значително по-голяма от тази на хибридите, а с рекордите поставени в различни държави миналия месец през юни цифрите със сигурност ще са отново нагоре.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения