Infiniti ще представи изцяло електрически спортен модел на следващото Detroit Motor Show

Електромобили

В този блог: Още една компания от семейството на алианса Renault-Nissan ще представи концепция за електрическа спортна кола.

Съвсем наскоро от Renault споделиха, че прототипната спортна версия на Renault ZOE, която бе представена по-рано тази година вероятно ще стигне до серийно производство, а тази седмица научаваме, че още една компания част от алианса Renault-Nissan ще представи спортна електрическа кола.

Infiniti ще пусне изцяло електрически спортен модел през 2019г., чиято концепция ще бъде представена по време на следващото издание на Detroit Motor Show.

По време на автомобилната седмица в Монтерей началникът на дизайнерския отдел на infiniti, Алфонса Албаиса потвърди, че новият модел няма да бъде електрифицирана версия на съществуващ, a ще бъде с изцяло нов дизайн.

Infiniti показаха своя Prototype 9 модел по време на автомобилната седмица в Монтерей, който е снабден с електрически мотор, а Алфонса Албаиса добави също, че части от този Prototype 9, но в различен контекст ще бъдат използвани и в изцяло новият електрически модел.

Албаиса също потвърди, че електрическият автомобил ще бъде изграден на изцяло нова платформа и няма да споделя тази на Nissan Leaf.

По-рано тази година изпълнителният директор на на Infiniti Роланд Крюгер сподели за Autocar, че се задава електрически модел, и че той вече е управлявал един ранен прототип, описвайки го като "много добър".

Крюгер добави, че е важно електрическите превозни средства да поддържат стойностите на Infiniti за производителност и манипулации - "Искаме шофирането с Infiniti да бъде уникално преживяване."

Infiniti представиха прототип на електрически модел за първи път преди пет години, когато се роди идеята за LE (на снимката по-долу), но с темповете, с които се развиват технологиите и размера на батериите в днешно време, компанията очевидно е решила да остави на заден план първоначалните си идеи за електромобил с мощност 136к/с и батерия от едва 24кВтч.

Infiniti LE концепция 2012

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума