Електрически автобус на Proterra измина 1,772 км с едно зареждане

Електромобили

В този блог: Електрически автобус на Proterra измина над 1,700км с едно зареждане.

Американският производител на електрически автобуси Proterra усъвършенства своя 12-метров Catalyst E2 модел, който сега се нарича "Catalyst E2 max", с масивен батериен пакет от 660кВтч и го изкара на пистата в Navistar Proving Grounds в Ню Карлайл, Индиана, за да го тества.

Никак не е изненадващо, че с това безумно количество капацитет на батерията в превозното средство, те победиха рекорда за най-много изминато разстояние с едно зареждане от електрическо превозно средство. Proterra Catalyst E2 max успя да измине 1,772км с едно зареждане.

Мат Хортън, главен търговски директор на Proterra, коментира постижението:

"За нас това постижение е голям успех, защото успяхме да победим предишния рекорд от 1,620км, който беше поставен от лекотоварно електрическо превозно средство 46 пъти по-леко от Catalyst E2 max."

Тези автобуси са част от гамата на Proterra и в момента са на разположение на желаещите да се снабдят с тях.

Тази година производителят на електрически автобуси разрасна сериозно бизнеса си благодарение на серия от големи инвестиции. Свежите инвестиции на стойност $140 милиона за разширяване на производството и добавените $55 милиона от BMW и Ал Гор през юни помогнаха значително на компанията да ускори производствения процес.

Преди това Proterra беше наела бивш заместник управител в Tesla, който водеше производствената експанзия в завода в Грийнвил, Южна Каролина и новата фабрика в окръг Лос Анджелис, за да може да се задоволи нарастващото търсене.

Основен фактор за него се оказа желанието на все повече компании да започват да използват електрическо задвижване в по-големи превозни средства като автобусите, вместо дизелово.

Oт Proterra твърдят, че вече са продали 400 електробуса, а поръчките продължават да се трупат и наскоро компанията е получила нова голяма заявка от Сиатъл за 120 нови електро возила.

Според главния изпълнителен директор на Proterra електрическите автобуси вече са по-евтини от тези задвижвани с дизелови двигатели и биха могли да доминират на пазара в рамките на следващите десет години.

За финал, ето краткото видео, което Proterra пусна по случай рекорда.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения