Peugeot 208 и DS3 Crossback на ток от 2019

Електромобили

В този блог: Три изцяло електрически модела готвят от Peugeot за 2019.

PSA Group ще пусне изцяло електрически версии на своя Peugeot 208 и предстоящият DS3 Crossback модел през 2019г, споделиха от компанията по време на скорошна среща с инвеститорите.

От PSA споделиха с инвеститорите и подробности за бъдещата си стратегия за превозните средства по време на деня на капиталовите пазари миналата сряда.

Докладът, изготвен от Evercore ISI след срещата гласи, че PSA планира да представи на пазара следващото поколение на най-продавания си модел, Peugeot 208 като изцяло електрическо превозно средство през септември 2019г. Засега не се споменават технически детайли за електрическата версия на 208 освен, че се очаква тя да бъде с пробег от над 300км.

PSA ще представи електрически вариант и на DS3 Crossback през първата половина на 2019, а компактният SUV Peugeot 2008 ще се предлага в електрическа версия от началото на 2020 година.

Peugeot планират и седем хибридни модела 

Предстоящите плъгин хибридни опции на PSA ще включват компактни кросоувъри, изградени на тяхната собствена EMP2 платформа, като се започне с DS 7 Crossback през 2019г и Peugeot 5008 и Citroen C5 Aircross след тях през 2020. Съвместно разработените от PSA и General Motors, Peugeot 3008 и Opel/Vauxhall Grandland X, също се очаква да получат хибридна версия.

От PSA не коментираха по-обстойно конкретните модели или дати за пускането им на пазара, но заявиха, че от 2019 до 2021 г. ще бъдат пуснати пет модела трето поколение електрически автомобила в серийно производство.

Съществуващите електрически леки автомобили на PSA са миниатюрите Citroen C Zero и Peugeot iOn, които са варианти на Mitsubishi iMiEV и Citroen e-Mehari.

Компанията предлага и електрически версии на микробусите Peugeot Partner и Citroen Berlingo, чиито нови версии ще се очаква да видим през следващата година.

Съгласно настоящият бизнес план на главния изпълнителен директор Карлос Теварес, наречен Push to Pass, до 2021г. ще бъдат предложени седем хибридни  и четири електрически модела от Peugeot, а според него до 2023г повече от 80% от моделите на PSA ще имат електрифициран вариант на задвижването.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари