Какво се случва със заскрежен Tesla Model X

Електромобили

В този блог: Тест какво работи и какво не в Tesla Model X след замръзване.

Отново, супер благодарности на Бьорн Ниланд за не вече не знаем кой път. Това момче систематично заснема всякакви неща от употребата на Tesla Model S и Model X и ги споделя със света. Последното е какво става с Tesla Model X на сутринта след студена нощ...

Бьорн кара толкова много, че според думите му неговият Model X няма време да се охлади или пък си е постоянно затоплян, подгряван, кондициониран или каквото там. Но Бьорн решил да остави колата една нощ без да я топли, за да види какво става на сутринта след като е позамръзнала.

При доближаване на Model X задният спойлер трябва да се повдигне. Това ОК, а и отзад няма лед, просто скреж. При дъжд и след това температури под нулата, да се образува лед, вероятно няма да се получи, но трябва да се тества.

След това Бьорн показва потенциален проблем. Натрупаният скреж по горния ръб на предната лява врата според него е проблем, защото при докосване на дръжката (за да се отвори сама вратата), стъклото няма да може да слезе леко и вратата да се отвори. И точно такава става. В крайна сметка вратата се отваря, но не се вижда дали той леко й помага или механиката все пак успява да "отлепи".

След това, външните огледала. Замръзнали са и не могат да се приберат. Същото обаче му е се случило преди години, когато е имал BMW, така че се получава и при други коли.

Затварянето на вратата обаче е проблем. Бьорн опитва да я затвори и в крайна позиция тя трябва да се дозатвори сама. Не се случва и това, разбира се, не е добре. Удря като на кухо и си остава леко открехната (а трябва да се затвори само, има такава функционалност). Все пак, след като влиза вътре и натиска спирачката, врата се затваря с повече сила и всичко е наред (натискането на спирачката затваря автоматично вратата, ако не е затворена).

Предният и задният капак на колата, както и крилатите врати на колата се отварят без проблем и Бьорн заключава, че се е е провалил в опита да възпроизведе проблеми в студено време документирани от други собственици. Смята да остави обаче колата си на летището за седмица и след това да тества отново. Да видим какво ще установи.

Ето и самото видео:


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

https://www.youtube.com/watch?v=YCA_NX1dFLc&;t=107s

Зима с Тесла Х в Канада.

ПЕТЪР ПЕТРОВ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site
ПЕТЪР ПЕТРОВ
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения