Nissan отчита 14,000 LEAF 2 продадени само през октомври 2017

Електромобили

В този блог: Продажбите на LEAF 2 стартирана ха 1 октомври 2017 г. и Nissan вече отчита 14,000.

Това е комбинирано за целия месец в Япония и Европа и е доста повече от предишната също впечатляваща информация за 9,000 поръчки. Nissan също така публикува информация за проблемите предизвикали забавяния в регистрациите на голям брой коли, които иначе са платени изцяло...

През октомври получихме покана за представянето на LEAF 2 в София и е редно да кажем, че екипът на Renault Nissan България явно е положил доста усилия да осигури демо кола само месец след предстаянето в Япония. Тя дори беше с десен волан и противно на предварителната информация беше изложена след това на щанда на Nissan на софийското автошоу.

На този етап Nissan води с много пред другите автопроизводители. За сравнение, в първия месец (декември 2016) GM продаде 579 Chevrolet Bolt електромобила, а Tesla успя с 30 броя Model 3. Разбира се, между Tesla и Nissan има разлика, в много отношения.

Според търговския директор на Nissan Асако Хошино, компанията е продала 9,600 LEAF 2 в Япония и това са изцяло платени коли, не просто с депозити. Имаше някои несъответствия в отчитането, защото Nissan е водела някои коли вътрешно като продадени преди те да бъдат доставени.

Заради проблемите, за които стана дума, имаше временно спиране на производството от 19 октомври, в резултат на което са спрени доставките за Япония (намалени са наполовина). Миналия вторник компанията поднови доставките от пет от общо шестте си завода и изглежда временните спънки са преодолени.

С наближаването на Коледа очакваме още доста LEAF 2 продажби (стига производството и доставките да вървят добре), но засега не получаваме информация от Renault Nissan България кога ще стартират продажбите у нас. Все още няма и цени и опции за България.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Хора в тази дискусия

Коментари (5)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. Rumen Velinov

По данни на Омникар Ауто продажбтие ще стартират към второто тримесечие другата година.

  Прикачени
  гост

Да, някаква индикация е определено, очакваме и още подробности.

  Прикачени
  гост
  1. Стоян

За сравнение, в първия месец (декември 2016) GM продаде 579 Chevrolet Bolt електромобила, а Tesla успя с 30 броя Model 3.


Хмм.. модел 3 през декември 2016?

  Прикачени
  гост
  1. eltosho

Не става въпрос за продажби а за поръчки! Тия 14,000 коли все още не са произведени и доставени на купувачите!

  Прикачени
  гост
  1. Георги

Мда, обмисляхме да вземем един нов нисан, но това несериозно отношение на омникар ни отпрати към стария нисан за година, 2 и да почакаме 60 квч батерията. И дори тогава сигурно може да си го вземем от Германия, тъй като там има стимул и е възможно да е осезаемо по-евтин. И това не е ясно, тъй като 5 човека да попитаме омникар, ще получим 5 различни отговора, а и на страницата все си седи оня скапан кашкай, докато в сайтовете в другите държави на първа страница е лийф.

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
elektromobili-2020

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения