Електрически Opel Corsa и Peugeot 208 от 2019 г.

Електромобили

В този блог: Следващото поколение Peugeot 208 и Opel Corsa ще споделят една и съща платформа и ще имат електрическа версия от 2019.

Това споделиха от Opel миналата седмица по време на среща, на която компанията представи своя стратегически план за близкото бъдеще и се ангажира да електрифицира всичките си леки автомобили до 2024 г.

Плановете на Groupe PSA изглеждат някак скромни предвид желанията им да станат лидер в сектора на електромобилите през 2020 с планирани едва четири модела през следващите 3 години, но появата на Opel Corsa EV и Peugeot 208 EV може да им помогне да успеят на европейския пазар, където тези модели са популярни от много време насам.

През 2019 обаче, те ще трябва да се конкурират с второто поколение Renault ZOE, Volkswagen ID (наследник на e-Golf), вероятно Nissan Micra EV, и кой знае още колко електрически модела, така че дотогава определено трябва да са готови с доста добро предложение.

Батерията с 50 кВтч капацитет ще постави Opel Corsa EV и Peugeot 208 EV точно по средата между Renault Zoe и Chevrolet Bolt EV/Opel Ampera-e. С тази батерия вероятно ще могат да се минават около 350км с едно зареждане, но това което е по-интересно да научим е каква ще бъде цената на електрическата Corsa.

Groupe PSA се готви да се разшири до най-малко 20 нови пазари и има силни слухове, че САЩ е един от тях. Ако това е вярно, това означава, че PSA ще донесе собствени електрически коли в САЩ и най-вероятно това е причината GM да спрат доставката на Chevrolet Bolt EV, преименуван на Opel Ampera-e за Европа. И двете автомобилни групи отново ще станат конкуренти в близкото бъдеще

Харесва ми фактът, че те се съсредоточават в практични електрически автомобили, които могат да бъдат много успешни, особено в Европа. Ако успеят да предложат и конкурентна цена със сигурност ще имат много голям успех с електро корсата, защото хората си обичат модела още от 90-те години.

Eто как ще изглежда и задвижващата система на електрическата Corsa и Peugeot 208.

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения