Най-малко £800 на година спестяват англичаните от карането на електромобил

Електромобили

В този блог: New Motion публикува статистика от най-новото си електромобилно проучване, от която научаваме някои интересни факти.

В последната анкета на компанията са участвали близо 7,000 души, като 62% от тях са били собственици на изцяло електрически автомобили, а останалата част от анкетираните са били притежатели на плъгин хибриди...

Почти една трета (28%) от анкетираните са споделили, че карат своите електромобили в 70% или повече от времето, докато 31% от запитаните са споделили, че не притежават друго превозно средство освен електромобила си.

Ел. шофьорите вече усещат реалната полза от преминаването към електрическо превозно средство. Над 30% от анкетираните разкриват, че спестяват над €900 годишно, като шофират електромобил.

Повечето от запитаните изтъкват факта, че по този начин спомагат за намаляването на вредните емисии, но по-голямата част от хората казват, че са избрали този тип превозно средство заради усещането от това да карат електромобил.

От анкетата става ясно също и че има значителен растеж в приемането на електрическата мобилност в редица компании, които предлагат помощ на служителите си при покупката на електромобил и инсталират зарядни станции пред офисите си, за да улеснят зареждането и служителите им да могат спокойно да пътуват със своя електромобил на работа и да го зареждат там през деня.

Повечето хора обаче все още зареждат електромобилите си у дома (62%), а 27% от запитаните са споделили че използват публичните зарядни станции сравнително често тъй като няма как да зареждат в домашни условия.

Обществените мрежи за зареждане започват да се разрастват видимо от тази година и съвсем скоро публичното зареждане по магистралите и в градските участъци ще стане доста по-достъпно с навлизането на мрежата IONITY и други мрежи за бързо зареждане като тази на MEGA-E, която се цели в изграждането на 322 ултра-бързи станции.

EV Революцията в Англия продължава напред с пълна сила

През изминалата година в Обединеното кралство са инсталирани 2,833 публични зарядни станции за електромобили, а през есента правителството обяви, че ще инвестира още 500 милиона в изграждането на национална зарядна мрежа и ще се стреми до 2025 г. да подмени най-малко 25% от автомобилите на администрацията с електрически.

Нещата в Англия определено се движат напред в тази посока и 38% от анкетираните собственици на електромобили на Острова споделят, че спестяват средно по £800 карайки електромобил.

На въпроса "Какво искате да видите като промяна занапред?" повечето анкетирани (76%) наблягат върху нуждата от повече места за зареждане и възможностите да зареждат електромобилите си за по-кратко време.

Над 70% също желаят да видят повече локални опции за зареждане в по-отдалечените и малки квартали както и по-модерни системи за зареждане свързани с мобилни приложения, които им помагат да видят кога и къде могат да заредят своята кола.

Бавно, но славно, напредваме и в България

Далеч сме от инфраструктурата на по-развитите държави, но пък у нас все още няма почти никакво подпомагане на правителствено ниво и действия от страна на администрацията затова и нещата става по-бавно.

Но въпреки всичко вървим напред - днес изниква станция тук, утре там. И ние, и колегите от други компании, които се занимават с електрическа мобилност, работим усилено, за да може все по-скоро пътуването с електромобил да стане достъпно и разширяваме картата на зарядни станции в България с всеки изминал ден.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари