BMW i4 базиран на iVision Dynamics концепцията идва през 2021

Електромобили

В този блог: iVision Dynamics се превръща от концепция в следващият модел от i серията на BMW.

BMW определено не си дава много зор по линия на електромобилите и вече тече петата година от пускането на i3 и i8.

Следващия електромобил, който ще излезе от тях дори няма да е BMW, а електрическата версия на MINI, но пък тази седмица от компанията потвърдиха по време на автомобилното изложение в Женева, че през 2021 се задава следващия модел от i серията.

BMW i4 се очаква да излезе на бял свят като производствена версия на концепцията iVision Dynamics, която бе представена миналата година на изложението във Франкфурт.

Когато разкри концепцията миналата година, BMW обяви пробег с едно зареждане от 600 км, но това вероятно са цифри позоваващи се на NEDC стандарта и по-скоро става въпрос за около 480 км пробег в реални условия.

Обявената максимална скорост на колата беше 200км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч в рамките на четири секунди.

BMW планира и пускането на електрическа версия на X3 между MINI и i4, но е доста интересно как смятат да изпълнят плановете си за 25 изцяло или частично електрифицирани модела на марката до 2025 предвид темпото, с което се движат.

Ако не друго поне iVision Dynamics концепцията няма да остане само в мечтите им, а имат планове да я приведат в серийно производство, което трябва да започне през 2021 в Мюнхен.

Дали ще запази този си вид при влизането в серийно производство предстои да разберем, но определено тази концепция не изглежда никак лошо.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения