Nissan пусна обновената версия на e-NV200 с повече екстри и 40 кВтч батерия

Електромобили

В този блог: Nissan пуска в продажба актуализираната версия на своя е-NV200 електрически ван с нова 40 кВтч батерия в Англия и Япония.

Ето че малко след излизането на новия Nissan LEAF идва и обявената обновена версия на e-NV200, която е с по-голяма батерия за повече пробег и някои допълнителни подобрения спрямо предишната.

Според Nissan новата батерия с капацитет от 40 кВтч ще позволява на вана да изминава около 200 км с едно зареждане (сметки по новия WLTP стандарт).

Интересното обаче тук е, че батерията не е същата като тази на новия LEAF и за разлика от нея е снабдена с активна система за термално управление.

Според Nissan тази система е по-важна за търговските превозни средства тъй като те се нуждаят от доста по-често зареждане спрямо личните, като LEAF.

Новата батерия на e-NV200 не само ще му дава по-голям пробег, но пристига и с удължена гаранция от осем години и 160,000 км, което е сериозно увеличение спрямо предишната гаранция, която покриваше пробег от 100,000 км.

Освен батерията, новата версия на електрическия ван идва и с по-добро бордово зарядно с 6 кВт мощност.

Подобно на новия Leaf, новият e-NV200 има и двупосочна технология за зареждане, която позволява връщане на излишната енергия, съхранявана в батерията, обратно в електрическата мрежа.

Новата версия на e-NV200 ще бъде оборудвана и с "Power Plug", който вече ще се предлага като екстра във всички бъдещи модели и ще позволява включването на инструменти и ползването на мощност от 1,000 вата в продължение на 15 часа, което е двойно на времето, в което тази екстра можеше да се използва в предишната версия.

Nissan пуска новата версия на електрическия микробус в Япония и Великобритания, където цената му е само с £18,599, благодарение на правителствените субсидии. Ванът се очаква скоро да бъде пуснат и на други пазари.

И за финал няколко вътрешни снимки на новият ван, които Nissan пусна днес. На последния ред отзад може да се добави трети ред седалки за още двама пътници.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума