Нов базиран на Leaf електромобил пуска Nissan в Китай

Електромобили

В този блог: Нов електромобил за китайския пазар представи Nissan на авто изложението в Пекин тази седмица.

Броени дни, след като пусна в продажба новата версия на e-NV200 в Япония и Англия, Nissan показа и най-новият член на електромобилното си семейство на автомобилното изложение в Пекин.

Новият електромобил на Nissan се нарича "Sylphy Zero Emission", а компанията го представи като първият им масов електрически модел в Китай. 

За съжаление почти никаква информация за колата не бе обявена по време на официалното откриване освен пробега и това, че до голяма степен тя е базирана на новия Leaf и използва в огромна степен същите технологии и задвижваща система.

Съвсем скоро обаче ще научим повече технически подробности за Sylphy тъй като продажбите му трябва да започнат още през тази година.

Засега знаем, че по "китайските стандарти" колата може да измине около 340км с едно зареждане, което може да е, а може и да не е съвсем вярно, тъй като не е ясно дали този модел също като Leaf разполага с 40 кВтч батерия или по-мощна.

Китайският пазар продължава да се разраства с доста високи темпове и до 1-2 години там ще има доста богат избор от електромобили на ниски цени заради масовите правителствени субсидии, които позволяват този растеж.

Nissan планира 20 електрифицирани модела само за китайския пазар до 2025г и по всичко личи, че ще остане един от глобалните електромобилни лидери, като се има предвид и колко популярност набра новият Leaf само за няколко месеца и факта, че oт началото на година са продали над 20,000 бройки от него.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума