Мъск остава начело на борда на директорите в Tesla; Model 3 стана най-продаваният седан в САЩ

Електромобили

В този блог: Накратко, по-интересното от последната среща на Tesla с инвеститори, състояла се вчера,5 юни.

Tesla проведе поредната си среща с инвеститори тази седмица и предварителните резултати от гласуването на предложението на някои акционери за отстраняване на Мъск от позицията му на председател на борда показват огромна подкрепа в негова полза.

Акционерите също са гласували за преизбирането на други трима членове на борда и те всички ще бъдат официално преизбрани.

Предварително обявено предложение на акционерите за принуждаване на Tesla да има независим председател на борда не получи достатъчно внимание на срещата и поне на този етап Мъск остава начело на борда на директорите в компанията.

Що се отнася до преизбирането на членовете на борда на директорите Антонио Грасиас, Кимбъл Мъск и Джеймс Мърдок, бяха преизбрани.

По време на срещата Tesla показа и нова бяла версия на Roadster, а Мъск също така хвърли в пространството няколко думи за Model Y и сподели нова графика на колата, която по негови думи ще бъде представена официално през март 2019.  

Tesla Model Y

Той сподели, че в Model Y няма да има никаква кожа, дори и на волана, ако въобще ще има и волан в колата като цяло.

По време на срещата вчера Tesla публикува и нови данни, според които след увеличаването на доставките на Model 3 през последния месец колата се е превърнала в най-продаваният средно голям седан в САЩ.

Освен, че е станал най-продаваният електромобил в САЩ, Model 3 е задминал по продажби и модели като Mercedes C-Class, BMW 3 и Audi A4 и определено е на път да задържи тази позиция, ако графиката продължава да расте, както на картинката по-долу.

 

 

Мъск също така даде и кратка актуализация на случващото се с увеличението на производствения капацитет на Model 3.

На този етап компанията успява да задържи производствения капацитет от 500 Model 3 коли на ден и Мъск сподели, че е уверен в постигането на целта от 5,000 коли на седмица до края на този месец.

Преди около две седмици Tesla докара не един, не два, а три самолета с техника от Германия, която се предполага, че ще им помогне за достигането на тази цел.

Tesla също така започна да приема поръчки за версиите с два мотора Performance и All-Wheel-Drive миналия месец, а Мъск сподели, че лека полека от този месец започва производственият процес на тези две версии и до есента трябва да се постигне значително повишение. 

И за финал видео от самата среща и всичко, което Мъск сподели по време на нея (в описанието на видеото има и линк към втората част, където Мъск отговяря на въпроси от публиката).

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума