Tesla пусна Model 3 с десен волан в Англия и версия със 150 км пробег в Канада

Електромобили

Model 3 с десен волан вече е факт и англичаните ще са сред първите страни с обратно движение, които съвсем скоро ще могат да се сдобият с най-продавания през тази година електромобил в Европа.

Жителите на Обединеното кралство вече могат да поръчат Model 3 от страницата на Tesla, а първите доставки се очаква да се случат в началото на юни.

Англия се очаква да бъде голям пазар за Model 3. Продажбите на Tesla на Model S и Model X вървяха прогресивно нагоре, но стигнаха до връхна точка от 4,756 продадени бройки през 2017.

През 2018 в Англия бяха продадени 3,372, но въпреки това страната остана на трето място по продадени Tesla електромобили в Европа.

Model 3 започва от £38,050 във Великобритания, като това е цената с включена държавна субсидия на стойност €3,500. За разлика от други държави в Англия субсидията се прилага директно от автопроизводителя.

Model 3 със 150 км пробег в Канада

Междувременно в Канада бяха обявени нови условия за получаване на субсидия при покупката на електрически превозни средства, но изначално Tesla остана извън списъка, тъй като Model 3 не отговаряше на изискванията за субсидия.

От Tesla бързо намериха вариант, за да се впишат в схемата, като свалиха цената на базовата версия на Model 3 и софтуерно ограничиха пробега на колата до 150 км.

Канадското правителство обяви субсидия на стойност $5,000 при закупуването на нови електрически превозни средства с базови цени под $45,000, които струват не повече от $55,000 след добавянето на екстри.

Сега канадската страница на Tesla предлага базовата версия на Model 3 на цена $44,999 със софтуерно ограничен пробег от 150 км. Tesla също така направи промени в цената на Model 3 Standard Range Plus, за да може и той да се класира за субсидия тъй като на практика това е същата кола и с добавката на екстри крайната цена не надвишава $55,000.

Tesla вероятно ще цели да продаде повече бройки от Standard Plus версията, но е интересно дали закупилите (ако въобще има такива) базовата версия с ограничен пробег ще получат опция за ъпгрейд тъй като орязването в пробега е доста сериозно за свалени едва $2,000 от цената за влизане в условията за субсидия.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения