BYD доставя нови 183 електрически автобуса на Чили това лято

Електромобили

Все повече електрически автобуси влизат в движение из различни градове по цял свят, но човек трудно би предположил, че точно Чили е страната, която се намира на второ място в света по брой електрически автобуси след Китай.

Градският транспорт на Чили съвсем скоро ще получи сериозно освежаване с нови 183 електрически автобуса от BYD.

BYD вече достави стотина електрически автобуса на Чили през 2018 и по всичко личи че местните власти искат да ускорят значително преминаването към по-чист транспорт и още това лято флотата на електрическите автобуси в града ще се увеличи на над 400.

Новите BYD автобуси, които скоро ще пристигнат в Чили могат да поберат 38 пътници и да изминат около 250 км с едно зареждане на батерията

Според чилийския министър на транспорта Глория Хът, 203 електрически автобуса са пуснати в експлоатация в Сантяго от началото на годината - 100 бройки от BYD и местния партньор на Enel, и китайския конкурент Yutong.

С тази голяма поръчка и няколко по-малки поръчки, до края на годината, чилийската столица ще има повече от 400 електрически автобуса. Според Hutt, причината за новата голяма поръчка е изключително добра обратна връзка от гражданите, които са харесали много автобусите.

Доста голяма бройка електрически автобуси скоро ще тръгне по пътищата и на холандския провинциален град Limburg, където в края на този месец 55 електрически автобуса VDL Citeas LLE-115 влизат в експлоатация.

Доста раздвижване има в сектора на електрическите автобуси и наскоро дори турският производител на автобуси Temsa представи два нови модела на електрически автобуси.

Volvo също представи своя нов електрически автобус, който от следващата година ще се използва и като мобилна библиотека в шведската столица. 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума