Най-голямата поръчка за електробуси досега в Европа

Електромобили

Поръчките за електрическите автобуси в различни точки на света започват прогресивно да се увеличават и поредната такава е отправена към Volvo от френския транспортен оператор Transdev.

Volvo Buses получи най-голямата единична поръчка досега за електробуси в Европа и в началото на следващата година трябва да достави 157 електрически съчленени автобуса на Transdev.

Автобусите ще работят по редица маршрути в Гьотеборг.

Новият 7900 EA съчленен автобус на Volvo, който е отскоро на пазара се задвижва от два електромотора с мощност 200 кВт, всеки с двустепенна скоростна кутия.

7900 EA е с капацитет от 150 пътници и гъвкав дизайн, който позволява на операторите да избират дължината на автобуса от 18 или 18,7 метра. Volvo също така дава възможност на операторите да променят броя на батериите с максимален капацитет до 396 кВтч.

Специално за тази поръчка обаче от Transdev не споделят за размерите или капацитета на батериите на тези 157 автобуса.

Новият съчленен автобус на Volvo може да се зарежда чрез станции за бързо зареждане по маршрута (с помощта на пантографи) или чрез кабел (CCS) в депото. В Гьотеборг Transdev ще зарежда автобусите на станции за бързо зареждане по маршрута, използвайки стандартния за индустрията интерфейс за зареждане OppCharge.

По-рано тази година холандският град Лайден пусна в експлоатация пет електрически автобуса Volvo, които бяха част от поръчка на градския транспортен оператор Arriva за 23 електрически автобуса.

Летището в английския град Бирмингам също е поръчало шест от електрическите автобуси Volvo 7900 EA.

Съчленената автобус Volvo Electric може да се похвали с консумация на енергия, която е с 80% по-ниска от тази на дизеловият вариант на возилото.

От Transdev работят активно по електрифициране на своя автопарк и планират до края на 2024 да разполагат с поне 1,500 електрически автобуса. Френската компания Групата работи на 27 пазара в цял свят, включително Германия и Холандия от големите европейски страни

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения