Honda казва сбогом на дизела и готви втори електромобил

Електромобили

Honda със сигурност е доста изостанала с прехода си към електрическа мобилност, но все повече се виждат признаци на промени в компанията.

Те далеч не са единствени в това отношение и зависимостта от решенията на инвеститори и собственици има огромно значение при взимането на генерални решения.

Първата електрическа Honda ще я видим на бял свят в Европа чак следващото лято, но пък вече имам и ориентировъчен срок от средата на 2022 за втори електромобил от японския производител

В края на октомври, по време на “Electric Vision” събитието на Honda в Амстердам, компанията заяви, че „електрифицира” цялата си продуктова линия, което означава най-вече плъгин хибриди, разбира се, но стана ясно, че се работи и по втори електромобил, който ще бъде добавка в портфолиото към Honda E.

Малкият градски електромобил Honda E, който се очаква през лятото на 2020 в Европа ще бъде оборудван с 35,5 кВтч батерия, която по предварителни данни ще стига за около 200 км. пробег с едно зареждане.

Тези характеристиките са далеч от впечатляващи, особено ако тръгнем да сравняваме Honda Е с новата версия на Renault Zoe, която е почти двойно по-голям пробег за кола с почти сходни размери, но така са избрали японците нещата за старт.

Ако не друго на този етап може да поздравим Honda по друга линия, а именно, че взимат решение да спрат производството на дизелови коли от началото на 2021 и пренасочват вниманието и ресурсите си в посока електрическа мобилност.

Honda ще съсредоточи своите EV усилия първоначално в Европа, където търсенето на електрически автомобили се увеличава все по-значително. Пазарът на електромобили във Великобритания например е нараснал от 2% през 2015 г. на 7% или 8% днес.

Honda също така работи и по креативни решения за зареждане, както за електромобили така и за електрически скутери. На събитието в Амстердам Honda обяви сътрудничество с Vattenfall, водещ европейски доставчик на енергия, за да предостави „гъвкаво решение“ за собствениците на електромобили предлагайки домашни зарядни станции.

Услугата ще стартира във Великобритания и Германия през 2020 г. с други европейски страни, а на по-късен етап ще се тестват и възможности за Vehicle to Grid системи.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения