Nissan доставя още 300 бройки e-NV200 на DPD в Англия

Електромобили

От няколко години насам DPD поетапно подменя своя автопарк в Европа с електрически микробуси и през тази година в Англия ще им бъдат доставени още най-малко 300 бройки.

DPD вече има 150 броя Nissan e-NV200 в Англия и с тази добавка и потенциална втора поръчка до края на годината, в Англия трябва да има до 500 електрически DPD вана в експлоатация.

Nissan трябва да достави новите 300 бройки до края на май, а до края на тази година потенциално 10% от целия автопарк на DPD в Англия ще бъде от електрически микробуси. Може и по-добре обаче!

Това го казват хората от DPD, които благодарят на Nissan затова, че им доставят голяма бройка от електрическите микробуси с десен волан. Те също така добавиха, че са в готовност да вземат още много електрически микробуси и от други компании, ако те могат да им доставят по-голямо количество.

От DPD споделят, че обратната връзка от водачите досега е била изключително положителна. Компанията също така е разработила програма за вътрешно обучение, за да помогне на шофьорите да се адаптират към електрическите превозни средства.

Товарното пространство на e-NV200 е 4,2 кубически метра, а пробегът по WLTP стандарта варира между 200 и 300 км.

С добавянето на все повече електрически микробуси в своя автопарк DPD се променя на много нива и компанията вече мисли как ще оптимизира работата си занапред и ще създава нови маршрути за доставки и ще променя начина, по който се изграждат нови депа.

В Лондон наскоро и Royal Mail добави нови 87 електрически микробуса Mercedes eVito и Peugeot Partner Electric към своя автопарк.

Английската стартъп компания Arrival пък получи сериозна поръча от Amazon за доставка на 10,000 от техните електрически микробуси за доставки, а Hynidai и KIA инвестираха 100 милиона евро в компанията за да използват част от нейните технологии.

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg

Най-нови теми от форума