Hyundai ускорява драстично доставките на Kona Electric в Европа

Електромобили

Доставките на Hyundai Kona Electric в Европа трябва да се ускорят значително от март тази година.

От резултатите на Hyundai Motor Group за миналата година се вижда, че има значителен интерес към Kona Electric в Европа и за да ускори значително доставките през тази година Hyundai започва да произвежда този модел в Чехия през март тази година.

Паралелно с това ще има и увеличение на производствения капацитет в Корея, като компанията смята, че по този начин ще утрои наличните бройки Kona Electric в Европа поне х3 спрямо миналата година.

„Ние слушаме своите клиенти и взехме това решение, за да отговорим на нарастващото търсене на нашите електрически превозни средства“, заяви Донг Уо Чой, президент и изпълнителен директор на Hyundai Motor Europe.

Все още обаче няма информация за това с какъв капацитет ще стартира производството в Чехия и дали това потенциално би намалило цената на този модел в Европа.

Миналата година от компанията споделиха, че за чешкия завод се планира капацитет от 46,000 бройки за цялата година, но тази цифра все още не е потвърдена.

Знае се само, че произведените в Европа коли ще са с клетки от LG Chem направени в Корея, а за китайския пазар Kona Electric ще ползва клетки от CATL произведени на местно ниво.

От Hyundai също така споделиха, че плановете им за тази година са да продадат над 80,000 превозни средства с нулеви емисии само в Европа.

Миналата година Hyundai и Kia успяха да продадат общо 87,000 електромобила, от които 62,000 бяха Kona Electric.

С предвидения ръст за тази година като нищо бройката може да надвиши планираната от Hyundai, а продажбите в световен мащаб вероятно ще се удвоят спрямо 2019

През януари компанията вече е продала над 4,000 бройки Kona и почти 1,000 бройки от IONIQ в САЩ.

Новият Hyundai IONIQ 2020 вече не е най-ефективният електромобил на пътя, но с увеличеният пробег и по-голяма батерия остава сред добрите опции за тази година.

В САЩ цената на новия IONIQ е $33,000, като на места след субсидия тя може да падне дори под $25,000. Това си е доста добра сделка за кола с пробег от над 250 км.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума