30 електрически автобуса Chariot скоро ще обикалят улиците на София

Електромобили

Въпреки че според обещанията на кмета Йорданка Фандъкова те трябваше вече да се движат по улиците на София, процедурата по закупуването им бе спирана на два пъти тази година.

Три пъти мечка се жени, докато се наредят народните схеми...

Както и да, сега уж всичко е финализирано вече и сделка е сключена с Chariot Motors за 30 електрически автобуса, които догодина ще обикалят по улиците на София.

Сякаш беше вчера, когато писахме историята за първият електробус на Chariot Motors в София, който вместо батерия беше оборудван с ултракондензатор, а вече са минали цели шест години от този момент.

Първоначалният търг за електробусите беше прекратен в началото на годината заради грешка в техническата документация и впоследствие беше обявен наново в началото на март. Преди месец пък стана ясно, че и новата процедура е прекратена, тъй като само една оферта е стигнала до финала.

Избраният от "Столичен електротранспорт" изпълнител всъщност вече е доставял електробуси за столицата, които сега се движат по линиите 123, 84 и 184.

Сделката за тези 30 електробуса е на стойност 33,7 милиона лева и включва също закупуването на 12 DC станции, на които автобусите ще могат да се презареждат за по-малко от 10 минути в депата.

Тези електробуси са предвидени за вътрешноквартален обществен транспорт, който да извозва хората към и от станциите на метрото в кварталите „Овча купел“, „Люлин“, „Горна баня“, „Витоша ВЕЦ Симеоново“, „Малинова долина“, „Манастирски ливади“ и „Хаджи Димитър“.

Подрробна разбивка на плановете за електрификация на софийския градски транспорт може да видиш на официалната страница на кмета, а повече технически подробности за електробусите на Chariot Motors на техния уебсайт.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари