Китайският Nissan LEAF излиза на пазара на цена под €34,000

Електромобили
В този блог: Стартират продажбите на Dongfeng Venucia – китайският вариант на Nissan LEAF.

Всеки се съобразява с Китай – в случая с Nissan, това означава версия на електрическия LEAF за местния пазар наречена Dongfeng Venucia e30, на цена около €34,000...

Според местното съвместно дружество между Nissan и Dongfeng Motor Co, Venucia e30 харчи само 14.6 кВтч/100 км и се предлага със стандартно и бързо зареждане.

Интересното е точно в това бързо зареждане и начинът, по който го обявяват – за 5 минути закачен за бърза зарядна станция, Venucia e30 се зарежда като за 60 км пробег. O!

Това е ново "маркетинг оръжие" и понеже до 80% бързото зареждане отнема 30 мин. и можеш да изминеш около 150 км, 5 мин. за 60 км звучи любопитно. Но обяснението обикновено е в това, че в началото на зарядния цикъл мощността е най-голяма и съответно батерията се пълни най-бързо. Колкото повече се пълни, толкова повече бордовата електроника намалява мощността, за да я пази.

Venucia e30 е до голяма степен аналогичен с Nissan LEAF и технически подробности едва ли има нужда да даваме – по-важното, поне за китайците, е, че могат да купят електромобила със значителни отстъпки (вероятно скоро и до 30 процента).

Така, с новия DENZA, който току влезе в производство, в Китай ще се предлага поредния електромобил от голяма авто марка, местно производство. Нещата с електромобилите там вървят, но ще е чудесно и електро мрежата да си модернизират китайците, да не е така тежко зависима от въглища, защото така карането на електромобил не е особено чиста работа.

Колкото до цената – ето нещо (електромобилите), в което "китайската стока" не е (значително) по-евтина ;).

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума