"D" мистерията на Мъск проблем, ако точно си получил топ вариант на Model S?

Блог
В този блог: Представи си, че точно получаваш наточен догоре Model S P85+ и на следващия ден обявяват още по-як.

Такова "обявяване" имаше на 1 октомври, когато ИД на Tesla Елон Мъск пусна небезизвестното "D" в Twitter. На 9-ти се потвърди, че това е супер версия на електромобила с два електромотора (Dual Motor) и ускорение от 0-100 за 3 секунди, но какво правиш, ако в деня преди Мъск да пусне такава словесна бомба получиш струващия ти $127,000 Model S "само" с един мотор?...

Този въпрос задава потребител в teslamotorsclub форума и не е единствен. Оплакването на човека е, че ако е знаел за предстоящия "ъпгрейд", със сигурност е щял да плати разликата от $7,000 до струващия $134,000 P85D.

Идеята на това оплакване е, че Tesla може да обръща повече внимание на хора платили доста пари за топ версия на Model S, като ги информира предварително, че може да задържат, заради предстоящ нов по-интересен вариант. Но е пределно ясно, че кажеш ли някому нещо, забравяш за изненада и съответно опита да държиш публиката в напрежение може да пропадне лесно. А и кой авто производител казва на клиентите си да задържат? Всеки иска да си продаде наличните коли.

Дето се вика редовите служители на компанията не знаят, та какво остава да се пусне птичето от клетката, като се даде информация на потръпващи за бъдещия си електромобил потребители.

Но в такава тема и коментари все пак има известна логика. Поставяме се на мястото на човек в подобна ситуация като горната и не е трудно да си представим как се чувства. Сигурни сме, че Мъск ще продължи със своите изненади и загадки, защото сега е моментът да ги прави. Когато Tesla стигне до етапа на голям масов производител с повече модели в гамата си пак може да предизвиква интерес с нови неща, но сега е друго, защото всеки е жаден да научи нещо за новите супер електромобили.

Надяваме се хората, които имат проблеми като този, който разглеждаме тук, да го преглътват по-лесно или да намират лесен и не особено увътрящ ги начин да минават към по-горното ниво, ако това искат, но е твърде вероятно да има "прецакани".

ОК, чуваме те как казваш "ти ми дай Model S P85+ пък нека съм прецакан" и е така – нека си само с един мотор, пък да ти е лошо :).

Колкото до това защо сега се появи втори електромотор в Model S – почти никой не се замисля, но за нас това означава само едно – Tesla иска да пробва технологията на пътя (в ръцете на потребителя) преди старта на своя AWD SUV – Model X.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

До сега съм останал с впечатлението, че от Тесла са невероятно и недостижимо гъвкави във всякакви сутации. Биха дали дори нова кола на човек, без чак толкова много заобикалки, и с лекота инвестират в това клиента да е доволен. Не бих се учудил ако направят възможно, ако имаш модел S не по-стар от няколко месеца, да си доплатиш разликата и да вземеш Dual. И до тогава да си караш теслАта

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения