От 27 ноември 2014 Renault ZOE и Kangoo ZE се предлагат и заедно с батерията в Англия

Електромобили
В този блог: Renault ZOE и Kangoo Z.E. вече и в комплект с батерията в Англия.

След Норвегия, Англия става вторият пазар на който електромобилите на марката се предлагат заедно с батерията. От 27 ноември 2014 г., в Англия Renault ZOE и Kangoo Z.E. вече се предлагат и с включена в цената батерия...

Вариантът да притежаваш електро кола с отделен наем на батерията се хареса на над 50,000 клиенти. Толкова нейни електромобили обяви тези дни Renault, че са регистрирани. Дали е твърде рано или просто хората са свикнали с традиционните продажби, но мнозина не припознават модела с отделен наем на батерията, защото предпочитат да притежават изцяло колата, за която плащат.

Наблюдавайки тази тенденция отначало Renault не беше склонна да предложи опция за покупка заедно с батерията, но в последните месеци нещата очевидно са се променили и ето, в Англия продажбите с включена батерия са факт.

Компанията не обявява причините за решението си, но вероятните за него според нас са две.

1. Успехът на продажбите в Норвегия, където множеството субсидии правят покупката заедно с батерията предпочитан вариант (в Норвегия електромобилите на Renault се предлагат и заедно с батерията).

2. Недостатъчните продажби и засилващата се конкуренция притискат компанията да включи батерията в цените на колите като опция.

С това развитие на нещата в Англия, вече можеш да добиеш представа и за крайните цени на електромобилите. На Острова базовата цена с включена батерия на ZOE e 23,443 паунда, а тази на Kangoo Z.E. 27,393 паунда.

Има и добавка. За да се отличават по-лесно на бъдещия пазар втора ръка, електромобилите продадени заедно с батерията ще носят малка "i" емблема. Зад нея няма да има цифра, така че вероятността да бъдат сбъркани с електромобилите на BMW е малка.

Другото интересно е, че и наемът на батериите пада, поне в Англия. Предишният най-нисък месечен наем от 45 паунда за батерията на ZOE пада значително, до 25 паунда. За Kangoo Z.E. новият най-нисък месечен наем е 33 паунда. При едно условие, обаче. Да караш не повече от 1200 км на тримесечие или 400 км месечно!

Потърсихме Renault България с въпрос дали и кога тази опция ще бъде предложения в България и мениджърът по комуникации на компанията Мартина Йорданова отговори, че засега "нямаме коментар и условията в България остават същите". Това означава предлагане на Renault Twizy и Kangoo Z.E. само с отделен наем на батерията, без възможност да се закупят в комплект. Renault ZOE все още не се предлага в България.

За нас обаче е много важно и показателно, че Renault отива към цени с включена батерия на още един пазар и смятаме, че е въпрос на време тази опция да бъде предложена на други пазари (при Nissan LEAF например я има и продажбите за значително по-големи). Току виж това се случило и в България някъде през следващата пролет...

От: Transportevolved.com

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения