От януари 2015 Nokian пуска зимни гуми за BMW i3

Компоненти
В този блог: Алтернатива на Bridgestone Blizzak гумите за BMW i3 излиза на пазара през зимата на 2015 г.

В момента единствените зимни гуми за BMW i3 се правят от Bridgestone, но ето че и Nokian Tyres изкарва на пазара своя алтернатива. Както и при оригинала и Nokian Hakkapeliitta R2 е разработена специално за електрическия BMW i3, но R2 гумата на Nokian е получила ‘A’ европейски етикет за съпротивление при въртене, което не се е случвало от въвеждането на етикета през 2012 г...

С размер 155/70R19 84Q Hakkapeliitta R2 излиза на пазара през януари 2015 г., като за начало продажбите тръгват от ключовите за Nokian пазари – Скандинавските страни и Русия – както и в други държави, където има "истинска зима".

Типичният индекс за съпротивление на въртене в ЕС е между C и E, в сравнение с които А-гума е с до 30 процента по-ниско съпротивление при въртене.

Самият 155/70R19 размер е такъв, че допринася за по-ниско съпротивление, но в Nokian са използвали специални компоненти, за да намалят още триенето и да направят R2 подходяща за електромобили. Hakkepeliitta е твърда и включва някои нови материали. Тази комбинация намалява генерирането на топлина от гумата, както и вътрешното и деформиране.

За производството на R2 гумата за i3 Nokian използва своята eSilica смеска, което означава, че молекулярните вериги вътре в материала се свързват със силиконови частици и резултатът е солидна, но гъвкава гума.

Според Nokian това допринася за много добра работа на гумата в широк температурен диапазон, с подобряване на зимното сцепление и същевременно с това намаляване на съпротивлението в движение.

Освен за BMW i3, в Nokian са разработили гума и за BMW i8. Hakkapeliitta R2 с размер 215/45R20 95R XL излиза на пазара през февруари или март 2015, което е малко късно за тази зима, но важното е, че вече има алтернатива за гуми на BMW i3, което би следвало да доведе до намаляване на цените (в момента един брой зимен Brdidgestone за i3 струва 298 лв в България).

Източник: Nokian Tyres

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения