Tesla Powerpack 250 кВт система закачена за 350 кВт соларка

Компоненти

В този блог: Американската компания Sprig Electric свърза 350 кВт фотоволтаик с 500 кВтч / 250 кВт Tesla Powerpack.

Къде може да се случва това, ако не в силициевата долина? Там, в своята централа, компания на име Sprig Electric е закачила 250 кВт Tesla Powerpack система от стационарни батерии за 350 кВт фотовалтаик...

Първо да напомним, че Powerpack е система от стационарни батерии, която Tesla Motors предлага на бизнес клиенти. Целта на Powerpack системите е батериите в тях да се зареждат през нощта, когато токът е по-евтин и след това същият този ток да се използва през деня, вместо фирма инсталирала такава система да черпи енергия от мрежата на високите дневни цени.

В случая със Sprig Electric говорим за много сериозни икономии – според компанията монтирането на Powerpack система ще намали разходите за енергия с 80-95%.

На покрива на Sprig Electric има 1,177 соларни панела на площ около 1850 кв. м. и енергията от всичките тези панели отива в 500 кВтч/250 кВт Tesla Powerpack система от батерии монтирана на паркинга на Sprig Electric. Powerpack системата от своя страна включва пет модула по 100 кВт плюс 250 кВт инвертор и е с размери около 3 на 5 метра.

Инсталацията на Sprig Electric се регулира от контролна система, която следи енергийното натоварване на сградата, количеството енергия произвеждано от панелите и колко от тази енергия постъпва в батериите.

За първите 8 дена от своята експлоатация системата е генерирала 6.7 мВтч енергия и е спестила изхвърлянето на 4.94 тона въглероден двуокис в атмосферата.

Колкото до цената, единственото, което знаем за Powerpack системата на Tesla на този етап е, че един 100 кВтч модул струва $25,000. Това е $250 на кВтч, което си е прилично евтино по днешните стандарти.

От: Green Car Congress

Хора в тази дискусия

Коментари (2)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
This comment was minimized by the moderator on the site

Е т'ва вече е яката работа. Но някак като се замисля колко пари струва 125'000$ само за батерии, като капацитета е достатъчен само за 5-6 Тесли Но пък от друга страна соларните панели са достатъчно много, би трябвало за около 3-4 часа при хубаво слънце да се възстановят батериите, така че да не остава без ток "буфера". Каквото и да е - инсталацията си я бива!

Илиян Звездоброев
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
This comment was minimized by the moderator on the site

Ми то по-скоро това е за нужди на сградата мисля, е за зареждане на електромобили, което естествено може и да го правят с ток от тези батерии, ако решат.

Мартин Хаджистойков
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения