Бъг в новия NissanConnect EV спира доставките на LEAF 2016

Компоненти

В този блог: Доставките на Nissan LEAF 2016 са временно спрени заради проблем с новата телематика.

По технически причини се налага първите хора поръчали така желания LEAF с 30 кВтч батерия да чакат допълнително. Вече има коли от модела с по-голяма батерия по паркингите на Nissan дилърите, но те са задържани докато се отстрани проблем с новата NissanConnect EV система...

За проблема споделят читатели на английския сайт transportevolved.com, някои от които знаят, че колите им са пристигнали при техния дилър, но не ги получават. Проблемът се усложнява допълнително от това, че Nissan не дава информация кога колите ще бъдат готови за своите нови собственици.

Засега се знае само, че има бъг в новата NissanConnect EV телематика, която замени Carwings системата в досегашните LEAF модели. Проблемът е в това, че централният модул се рестартира неочаквано, което го прави почти неизползваем.

Очакваше се доставките на новия 30 кВтч LEAF да започнат в средата на януари и много от поръчалите модела с по-дълъг пробег са търпеливи, но има и отказали се клиенти.

Рестартирането на екрана на инфо системата не води до риск за управлението на колата, защото няма връзка с основни системи като спирачките, кормилната уредба или задвижващата система. Проблемът е в това, че не може да се разчита на навигацията, няма дистанционен достъп до състоянието на батерията и рестартирането може да е разсейващо и опасно по време на шофиране.

Да се беше случило някъде преди идването на 30 кВтч батерията вероятно нямаше да предизвика толкова внимание, но сега е различно, защото хората чакат с нетърпение новите си електромобили с повече пробег. Понякога чакането обаче прави нещата още по-желани. Вярвам, че на търпеливите LEAF 30 ще се услади още повече когато седнат зад волана. 

От: Transport Evolved


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения