Tesla вече не предлага 85 кВтч батерия

Компоненти

В този блог: От неделя, 8 февруари, 2016 г., Tesla Motors вече не предлага 85 кВтч батерия за Model S и X.

Това изяснява защо преди около две седмици компанията премахна опцията първо от своя канадски сайт. Сега оригиналната 85 кВтч батерия е изцяло премахната от опциите за поръчка на всички локални сайтове на Tesla...

В този ход имаше логика след като миналата година Tesla представи нова 90 кВтч батерия. Реално това е същата батерия, но с по-голяма енергийна плътност и съответно капацитет. Разликата е малка и няма смисъл да се предлагат и двете, което явно е причината сред опциите да остане само 90 кВтч предложението. Другата, по-малка батерия, е с капацитет 70 кВтч.

Според Елон Мъск можем да очакваме около 5% повишение в капацитета на батериите на Tesla всяка година в близко бъдеще, което прави 100 кВтч батерия много вероятна през 2017 г. Предвид по-големия разход на Model X такава батерия ще дава с десетина процента повече пробег или нещо от сорта на още поне 50 сигурни километра.

Колкото до цените, когато най-малката 60 кВтч батерия беше заменена от новата 70 кВтч (пак по модела с по-високата енергийна плътност), нямаше увеличение в цената. Докато 85 кВтч батерията беше налична, обаче, надстройката до 90 кВтч струваше $3,000. Сега това отпада и е интересно да видим дали ще има нова 80 кВтч батерия за трето предложение по средата.

От: Gas2


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума