Нов сенник за огромното челно стъкло на Tesla Model X

Компоненти

В този блог: Tesla изпраща на всички Model X притежатели безплатно сенник за челното стъкло.

В Tesla форумите и фейсбук има множество питания към Tesla за допълнителна защита на пропускащото много слънчева светлина отгоре челно стъкло на Model X и компанията отговаря на тях с безплатна доставка на сенник за целта...

Стъклото на Model X е новаторско и различно. Простира се нагоре над предните врати чак до ръба на задните крилати врати. Осигурява чудесна видимост, но минимална защита от горещите слънчеви лъчи.

Естествено стъклото има UV покритие, което върши известна работа и колата има скрит в страничната колона сенник, който се разгъва на две, но това покрива само малка част от стъклото. В YouTube са пуснати клипове, демонстриращи проблема, а станалият супер известен в Tesla обществото със своите Model S клипове Бьорн Ниланд дори използваше хавлиени кърпи в своя Model X тест в горещо време.

Според имейла, който сега Tesla е изпратила на притежателите на Model X, новият сенник за челното стъкло ще блокира 66% от светлината и жегата.

Направен е от гъвкава мрежа (не е плътен) и се закрепва във фугата между тапицерията на тавана и стъклото отзад и на огледалото за обратно виждане отпред. Има и пълна PDF инструкция за монтажа на сайта на Tesla.

Още от самото начало изглеждаше, че това ще е проблем, но явно в Tesla са решили да заложат повече на новаторското поемайки риск, с който сега трябва да се оправят. Историята обаче може да се повтори в Tesla Model 3, чието задно стъкло също се простира до средата на покрива, освен ако не променят дизайна, който наскоро Елон Мъск каза, че целят да завършат до шест седмици.

От: Teslarati


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения