Вторият мотор на Tesla Model 3 открит в кода на сайта

Компоненти

В този блог: Виждаме графика на Model 3 с два мотора от ъпдейт на дизайн студио сайта на Tesla.

С добавяне на втори електромотор за предната ос Tesla успя да постигне по-добър контрол върху задвижването и да увеличи пробега, мощността и ускорението на Model S. Очакваме това да се получи и при Model 3...

Както и при Model S, предният мотор на тройката е по-малък и засега знаем само, че Tesla ще започне да го вгражда в коли някъде от пролетта на 2018 г. Това, че е намерен из кода на сайта ни говори, че вече го подготвят за конфигуратора.

Ако следваме логиката от Model S, версията с два мотора може да е малко по-икономична (при това с доста повече мощност) и при Model 3. Ускорението на тройката няма да е като на S, но при 5-6 секунди до 100 пак е достатъчно бързо. За сравнение, обновеният BMW i3 дърпа за 6.9 секунди.

На този етап не очакваме супер мощна версия на Model 3. По-вероятно е да направят такава някъде по към края на 2018 г., но и без това си имат достатъчно предизвикателства със скалирането на производството и добавянето на модела с два мотора, та да мислят за това сега.

Междувременно по мрежата се появиха снимки на два Model 3 електромобила качени в самолет на път за Германия, със спекулациите, че са купени от някой от германските автопроизводители с цел да бъдат разглобени и проучени до най-малката подробност.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума