Akasol показа нови батерийни модули с висока енергийна плътност за електробуси

Компоненти

В този блог: Клетки за електробусни батерии с висока енергийна плътност показа Akasol на Battery Show Europe.

Новата разработка на компанията се нарича AKAModule 60 CYC и е предназначена за изграждане на модулни батерийни пакети за електробуси и електро камиони. На изложението Akasol показва 40 кВтч AKASYSTEM 15 AKM 60 CYC прототип...

Двата основни технически параметъра на AKAModule 60 CYC модула са 221 Wh/kg енергийна плътност и 433 W/kg плътност на мощността. Модулът е с капацитет 2.66 кВтч и до 3,000 оперативни цикъла на зареждане.

Модулите са с течно охлаждане, за което Akasol не изискват "екзотични" химикали, тъй като компанията работи със стандартни смески вода-гликол, които се използват масово в автопроизводството, за охлаждане на двигатели, например. Това улеснява интегрирането на необходимите компоненти за съхранение и циркулиране на охлаждащата течност в архитектурата на електромобилите.

В момента Akasol показва решения съвместими с PHEV2 стандартни модули, като при необходимост от повече мощност, енергия или цикли на зареждане системата може да се подменя или надгражда.

След премиерата на Battery Show Europe, мостри и от двете системи AKASYSTEM 15 OEM 50 PRC и AKASYSTEM 15 AKM 60 CYC ще могат да се поръчват към края на 2018 г., след което Akasol планира серийно производство.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения