NIssan казва, че батерията на Leaf може да издържи 22 години

Компоненти

Nissan твърди, че батериите на новите поколения Leaf ще издържат 22 години или приблизително 10-12 години по-дълго от средния живот на самия електромобил.


По време на конгреса на Automotive News Europe миналата седмица управителният директор на Renault-Nissan Energy Services Франсиско Каранца сподели, че тези цифри са базирани на събраната статистика от продадените до момента над 400,000 бройки в Европа.

От Nissan, разбира се, са наясно с това, че трябва да се предлагат и добри решения за повторна употреба и рециклиране.

Компанията вече разполага с 3-мегаватова система за съхранение в Амстердамската зала Johan Cryuff Arena, която използва 148 нови и използвани батерии от Leaf.

Миналата година Nissan дори дебютира с проект за захранването на улични лампи в Япония с използвани електромобилни батерии.

Automotive News Europe също отбелязва, че Leaf е сертифициран като енергиен източник в Германия, Дания и Великобритания, което позволява да се свърже към мрежата по-традиционен начин.

През 2018 г. Nissan представи програма, която да замени старите батерии на Leaf. Автомобилният производител също така продаде своя производствен отдел за батерии миналата година след дълго търсене на купувач.

Изпълнителният директор на Hiroto Saikawa наскоро каза, че Nissan е "ударил дъното" след ареста на бившия главен изпълнителен директор Карлос Госн.

Според сведения, компанията се опитва да инвестира в китайска електромобилна стартъп компания.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения