Втората бърза 50 кВт DC зарядна станция в България е на Кауфланд

Полезно и ефективно

В този блог: След Лидл и Кауфланд монтира първата си DC зарядна станция за електромобили.

Устройството е на паркинга на новия обект на марката на бул. Тотлебен и на него може да се зареждат електромобили с DC ChadeMO или CCS стандарти, както и с Тип 2 AC кабел...

Информацията за предстоящото откриване се появи в нашия форум още през януари благодарение на Петър Петров и днес на 15 февруари 2017 г. имахме възможност да тестваме зареждачката по време на откриването на новия Кауфланд на бул. Тотлебен.

Устройството е с мощност 50 кВт и е производство на швейцарската компания ABB, с два DC щепсела – CHAdeMO и CCS – както и един AC щепсел с мощност до 43 кВт. От неговата пълна мощност може да се възползва само първото поколение (до 2015 г.) Renault ZOE с 43 кВт бордово зарядно. От 2017 г. отново ще има такъв модел.

На CHAdeMO кабела минаха тестово по един Nissan e-NV200 и LEAF, но при нашия опит да заредим фирмения ZOE мощността беше много ниска и вероятно има някаква нужда от настройка. Обикновено на такава супер AC зареждачка зареждането е доста бързо.

Устройството е модел Terra 53 CJG, с добре светещ и при обилна слънчева светлина (като при нашия тест) 7-инчов екран, от който може да се управлява зареждането.

Пред станцията има две парко места боядисани в червено, на които може да се спира само при зареждане, което е безплатно в рамките на 60 минути.

Това е втората 50 кВт DC зарядна станция в България, след като в началото на годината беше монтирана същата и на паркинга на Лидл в Младост 2.

Чудесно е да има още и още обществени зареждачки, а още по-хубаво е да има произведени в България. Съвсем скоро ще пуснем такива на пазара с нашата марка ЕЛЕКТРОМОБИЛИ БГ и мрежата от зарядни станции в България ще започне да се разраства.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg