Германец спира аварийно VW Passat със своя Model S на аутобана

Полезно и ефективно

В този блог: Спасен е човешки живот с героична постъпка на германски аутобан. 

На един от аутобаните близо до Мюнхен шофьор на Tesla Model S вижда VW Passat да криволичи и да се удря няколко пъти в мантинелата. Човекът забелязал, че шофьорът на пасата е в безсъзнание и успял да спре колата му с помощта на своята...

Според Muenchner Merkur, 41-годишният шофьор на Tesla електромобила се обадил на пожарната в движение, след което минал пред пасата, за да се опита да го спре.

Очевидно е успял, като е оставал фолксвагена да го подпре в задната броня, след което постепенно е намалил скоростта докато двете коли спрат. Най-вероятната причина за загуба на съзнание у другия шофьор е сърдечен удар.

Ако го гледаш от хуманна гледна точка си е абсолютно нормално човек да се притече на помощ. От друга страна не всеки би си жертвал луксозната кола – според оценки след огледите щетите по двете коли възлизат на около €10,000. Но какво е това в сравнение с един безценен човешки живот и инстинкта за оказване на първа помощ?

Jalopnik коментира случката с хумористичното "Tesla шофьорът е направил нещо, което германците са програмирани да не правят от раждането си: да задминават отдясно – престъпление равно на кражба, да похабяват добра бира и да слагат бекон върху Jaegerschnitzel".

Ако вземем 10 германци и ги оставим да карат половин час по, да речем, столичния бул. България, половината вероятно ще получат инфаркт като своя сънародник, от шофьорските изпълнения, на които ще станат свидетели. Щото ние в България май по-скоро сме програмирани от раждането за обратното на германците – да задминаваме отдясно.

Междувременно Елон Мъск изказа в Twitter своето признание за човека жертвал своята Tesla, която ще бъде ремонтирана експресно за сметка на компанията. Готин тип е Елон – чест му прави тази лична ангажираност и признание.

Геройската постъпка вероятно е спасила живота на 47-годишния шофьор на пасата, а ние си имаме поредната интересна случка с участието на Tesla. То да не се случва, но всеки притежател на скъпа кола проявил такава смелост и отговорност печели нашето пълно уважение.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

ignor-tv.jpg
welcome-ecars.jpg