Китай и Европа се обединяват в отговор на изтеглянето на САЩ от Парижкото споразумение

Полезно и ефективно

В този блог: Две крайни гледни точки за Парижкото споразумение.

Ден след като американският президент обяви намерението си да оттегли САЩ от Парижкото споразумение, лидери от Китай и Европа взеха решение за съвместна работа по прилагането му...

Докато едната страна на океана решава да се оттегли от Парижкото споразумение, другата част от света се обявява за стриктното изпълнение на уговорката. В отговор на изявлението от страна на американският президент, че САЩ ще се оттегли от приетите условия за намаляване на вредните емисии до края на века, лидери от Китай и Европа казаха тъкмо обратното - ще работят заедно за по-добри резултати.

Парижкото споразумение от 2015-та е "историческо постижение", което цели да намали глобалните емисии на парникови газове до степен, която да ограничи глобалното затопляне до по-малко от 2°C в сравнение с прединдуструалните времена.

Китай и Европа ще работят по взаимна стратегия за намаляване на парниковите емисии, приемането на регулации в производството, промотирането на енергийна ефективност и намаляването на емисии, произлизащи от авиацията и морския транспорт. Двете сили ще призоват останалите световни лидери да спазят обещанията, дадена на Парижкото споразумение.

Президентът на САЩ все още не е дал окончателното си решение дали ще спази или ще се отметне от Парижкото споразумение, но е заявил готовността си за преговори относно някои аспекти, подписани от неговия предшественик. До голяма степен държавният глава на Америка е на мнение, че страната му е ощетена от Парижкото споразумение. 

От: Reuters


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари