Изложбен център с шест марки електромобили отваря врати в Англия

Полезно и ефективно

В този блог: Много електромобили под един покрив за първи път в чисто нов търговски център в Англия.

Първият изложбен център за електромобили управляван от Chargemaster - отваря врати в търговския център на Милтън Кийнс утре събота, 22 юли.

Той ще бъде управляван от екип от професионално обучени EV експерти, които ще предоставят информация и съвети, а посетителите ще могат да научат всичко за най-новите електрически автомобили и още много.

Отворен седем дни в седмицата, EV Experience Center ще обучава посетителите за предимствата на шофирането на електрическа кола в стремеж да превърне Милтън Кийнс в първият във Великобритания - Go Ultra Low City.

От безпристрастни съвети по конкретни модели, налични държавни субсидии, различни видове plug-in и опции за таксуване, центърът ще покрие всички аспекти свързани с покупката и управлението на електрически коли.

Ролята на 11-те EV експерти, които ще работят в центъра ще бъде единствено да образова, информира и съветва посетителите в спокойна среда, без натиск върху продажбите.

Експертният център EV Experience е част от финансираната от правителството схема "Go Ultra Low City" на Милтън Кийнс и подкрепя целта на града електрическите автомобили да съставляват 23% от всички продажби на нови автомобили в района в рамките на следващите пет години.

Джеси Норман, депутат от "Пътното министерство коментира така:

"Наградихме Милтън Кийнс с £9 милиона, за да насърчим приемането на превозни средства с нулеви емисии, и е чудесно да видим града като действащ пример за прогрес в тази насока. Вече има повече от 100,000 превозни средства с ултра ниски емисии по нашите пътища и нашата амбиция е  почти всяка кола и микробус във Великобритания да бъдат с нулеви емисии до 2050г.

Искаме да запазим позицията си като световен лидер в разработването, производството и използването на превозни средства с изключително ниски емисии и сме поели ангажимент да инвестираме повече от £600 милиона в развитието на електрическата мобилност до 2020 година. Държавните субсидии в размер до £4,500 са на разположение на всеки като отстъпка при покупката на нова електрическа кола, и се надявам това също да бъде допълнителен стимул за повече хора да преминат към използването на по-чисти коли."

С подкрепата на шест големи автопроизводители като основни партньори, в EV Experience Centre ще присъстват модели на BMW i, Kia, Mitsubishi, Nissan, Renault и Volkswagen, като всяка кола ще може да се тества по пътищата на града.

В допълнение към експертните съвети за различните технологии за превозни средства, посетителите ще могат да научат повече и за съществуващата инфраструктура и цените и опциите за зареждане.

Съвсем скоро в Милтън Кийнс ще бъдат изградени и два нови обекта с по няколко зарядни станции, а собствениците на електромобили ще могат да ползват също и безплатен паркинг и безвъзмездни средства за зареждане в домашни условия и по време на работа.

В новият център също така ще стартира и нещо като училище за електромобили, в което всеки ще може да научи повече за електромобилите посредством серия от уроци. Уроците са разработени от Drive Tech с цел да помогнат на водачите да разберат по-добре електрическите автомобили и как да се възползват максимално от тях при шофиране.

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения