VDL Bus & Coach ще представи нов мини градски електробус през 2018

Полезно и ефективно

В този блог: Нов мини градски автобус на ток разработва компанията VDL Bus & Coach.

Разработката на VDL MidCity Electric е още една важна стъпка в разширяването на портфолиото от електрическите автобуси с нулеви емисии на марката VDL Bus & Coach.

VDL MidCity Electric е най-новото електрическо другарче в семейството на VDL Bus & Coach и покрива ицяло всички нужни критерии малки градски пътнически автобуси, което го прави идеален избор за транспортен сегмент, който определено има нужда от по-чисти, тихи и ефективни автобуси.

С 92 електрически VDL Citea LLE-99 Electric, които вече са в ежедневна експлоатация и са изминали над 3 милиона километра на ток, VDL Bus & Coach се е превърнала в лидер на европейския пазар в областта на обществения автобусен транспорт с нулеви емисии.

За да произвежда клиентски решения в партньорство с транспортните оператори по време на прехода от дизелови двигатели към електрически превозни средства, VDL все повече поема ролята на действащо лице в прехода към електрификация на градския транспорт и  не само доставя автобусите, но поема отговорност за поддръжката на цялата система, включително и инсталирането на станциите за зареждане.

VDL MidCity Electric

За да може да предлага персонализирани решения за всякакви ситуации, които отговаря на желанията и изискванията на транспортните оператор по време на прехода към обществен автобусен транспорт с нулеви емисии, VDL Bus & Coach в момента разработва MidCity Electric.

Този напълно електрически микробус с дължина 8 метра не само е идеален за намаляване на вредните емисии, но и за транспорт в слабо населени райони. Автобусът има понижен под, който осигурява лесен достъп за редовни пътници и ползватели на инвалидни колички.

Освен това разширението на базата на колелата позволява голяма гъвкавост по отношение на вида и броя на седалките. Това, което се споменава като техническа информация засега е, че MidCity Electric ще разполага с 87 кВтч батерия и ще мое да изминава до 220км с едно зареждане.

Все още не е обявена официална дата за представянето на новия електрически автобус, но поне знаем, че това ще се случи по някое време следващата година.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума