Зарядни станции без съгласието на съседите предлагат в Германия

Полезно и ефективно

В този блог: Федералният съвет на Германия гласува предложение за подпомагане на електрическата мобилност.

На 15 декември 2017 г. в Германия е одобрен законопроект за подобряване на инфраструктурата за електромобили чрез промяна в условията за монтаж в жилищни сгради...

По-конкретно, целта на Федералния съвет е законът да се промени така, че за монтаж на зарядна станция да не се изисква съгласието на всички живущи в етажна собственост.

В допълнение, законопроектът залага подобрения в монтажите на зарядни устройства за електромобили на частни паркинги. И на тях не би се изисквало разрешение от собственика или управителя, ако промените бъдат приети.

Според Федералния съвет това е необходима стъпка за увеличаване броя на електромобилите. Ключов фактор за това е добре развитата зарядна инфраструктура за електромобили и за пример германците дават Норвегия и Холандия. Друг е въпросът, че в Норвегия например вече има над 100,000 електромобила и въпреки големия брой зареждачки там те въобще не са достатъчно.

Тези промени бяха предложени от Федералния съвет още през 2016 г., но 18-ят германски Бундестаг не ги прие. Сега инициативата е в ръцете на настоящото германско управление.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения