Нов кръг от програмата за отстъпки за електромобили за администрацията

Полезно и ефективно

В този блог: Продължават субсидиите за покупка на електромобили за общини, агенции и др.

За четвърти път Националния доверителен екофонд (НДЕФ) отправя покана в рамките на Инвестиционна програма за климата (ИПК) към административни звена да кандидатстват за получаване на отстъпки при покупка на електромобили...

Програмата стартира за пръв път през март 2016 и преди нейното обявяване екипът на eCars имаше възможност да предостави технически подробности за наличните на пазара електромобили, за да спомогнем определенето на параметрите по програмата.

Пилотната програма беше успешна и фондът реши да продължи инициативата добавяйки субсидия от 40,000 за лекотоварни ЕПС, като сега обявява четвърто по ред удължаване. Набирането на проекти по схемата започна от 29 март и за финансиране могат да кандидатстват централната администрация, териториалните ѝ подразделения и общинските администрации. Всяка от тях може да кандидатства за финансиране максимум на три електрически превозни средства.

Безвъзмездната субсидия е фиксирана за всеки различен вид превозно средство и e в следните размери

  • Електрически, категория М1 и N1 (4+1 места) – 20,000 лв;
  • Електрически, категория L7e – 20 000 лв;
  • Електрически, категория М1 или N (ванове 7+1; 6+1 места) – 30,000 лв;
  • Електрически, категория М2 и N2 – 40 000 лв;
  • Плъгин хибриди категория M1 и N1 (4+1 места) – 10 000 лв;
  • Допълнителни надстройки (за почистване, за поливане, за превозване на обемни предмети, изотермални кутии, контейнери за боклук) до 50% от стойността им, но не повече от 3000 лв.

Всички необходими за кандидатстване документи са публикувани в раздела Документи към програмата Инвестиционна програма за климата – електромобили, на сайта на НДЕФ. По-подробна информация за параметрите на проектите е представена и в Оперативното ръководство на програмата.

Срокът за подаване на документи по новата покана е до 31 юли 2018 г.

Поздравления към екипа на фонда за постоянството и продължаването на инициативата, с която очакваме още български общини да се сдобият с електромобили, за които eCars произвежда зарядни станции.

Хора в тази дискусия

Коментари (1)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
  1. гост

Кога Националния доверителен екофонд (НДЕФ) ще пусне такава инициатива и за българските граждани (например по 5000 лв. безвъзмездна помощ при покупка на електромобил)?

  Прикачени
  гост
Все още няма пуснати коментари

Пусни коментар

Публикуванет на коментар като гост. Регистрирай се или се впиши в своя профил.
Прикачени (0 / 3)
Сподели своето местоположение
elektromobili-2020

Най-нови теми от форума