Завод за повторна употреба и рециклиране на електромобилни батерии отваря скоро в Япония

Полезно и ефективно

В този блог: Завод за преработка и рециклиране на електромобилни батерии отваря врати в Нами, Япония.

Nissan работи активно по редица проекти свързани с електромобилните батерии и след като съвсем наскоро стартира програма за подмяна на батерии в Япония сега прави още една крачка напред с нов проект.

Рециклирането на електромобилните батерии е едно от най-големите предизвикателства пред които индустрията предстои да се изправи с по-масовото им навлизане и именно в това направление трябва да се положат доста усилия.

За начало Nissan започва със завод в Япония, който ще бъде специализиран за повторната употреба и рециклиране на литиево-йонни батерии от електрически превозни средства.

Новият завод в град Нами, който се намира в източната част на Япония, ще бъде управляван от 4R Energy Corporation, съвместно предприятие между Nissan и Sumitomo Corporation.

Наличието на използвани литиево-йонни батерии се очаква да се увеличи значително в близко бъдеще, тъй като купувачите на първото поколение електрически автомобили вече се оглеждат в новите модели пристигащи през тази и следващите две години.

Рециклирането и повторното използване на такива батерии се очаква да има значително въздействие не само върху производството, но и добиването на ценните материали за направата им, както и върху околната среда и обществото като цяло.

Основана през 2010 г. от Nissan и Sumitomo Corporation, която се фокусира върху ефективното повторно използване на батерии, 4R е придобила ценни познания за процесите на рециклиране.

Компанията е разработила система, която бързо измерва работата на използваните батерии и планира да приложи тази новаторска технология към батериите, събирани от цяла Япония в завода в Нами.

Градът бе буквално опустошен през 2011 от голямо земетресение и цунами и подобни проекти като този със сигурност ще бъдат от голяма полза за възвръщането на работни места и съживяването на местната икономика.

Само преди седмица Nissan обяви също така, че планира да използва старите батерии от Leaf за захранването на новите уличните лампи в града, които се очаква да заработят до края на тази година.

Заводът ще служи като глобален център за развитие и производство на 4R. Батериите рециклирани в завода ще бъдат използвани, за направата на първата в света сменяема рециклирана батерия за електрически превозни средства.

Постоянните усилия на компанията включват насърчаването на повторното използване и рециклирането на използвани батерии за електрически автомобили с цел разработването на стационарни системи за съхранение на енергия

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари