Франция започва работа по план да увеличи петорно продажбите на електромобили до 2021г

Полезно и ефективно

В този блог: Автопроизводители, доставчици и правителството на Франция се обединяват за популяризирането на електрическата мобилност.

Франция си постави срок до 2040г. да забрани употребата на дизелови и бензинови превозни средства и като първа по-сериозна стъпка от изпълнението на тази цел стартира нова инициатива съвместно с няколко големи местни автопроизводители.

Тази седмица френското правителство подписа стратегически договор с няколко френски автомобилни производители и доставчици на авточасти, за да подготви пазара за предстоящите "технологични смущения", които се задават с идването на електромобилите и автономните превозни средства.

Договорът е разработен от икономическото министерство с подкрепата на индустрията и е подписан от изпълнителните директори на Renault, PSA, Valeo, Faurecia и Michelin.

Френското правителство иска да увеличи петорно продажбите на електромобили през следващите три години и затова ще продължи да отпуска субсидии за закупуването на електрически превозни средства и ще работи активно за разгръщането на зарядна инфраструктура в страната.

Освен това, фонд от €135 милиона ще подпомогне научноизследователска и развойна дейност в страната с фокус върху изработката на батерийни клетки, а правителството ще отдели и до €200 милиона за тестове на автономни превозни средства за градския транспорт.

За да се подпомогне наемането на по-голяма специализирана работна сила, програмите за обучение ще бъдат разширени с 50%. Френското правителство изчислява, че до 2022 г. в сектора ще бъдат създадени около 25 000 нови работни места.

Миналата година във Франция са били продадени близо 25,000 електромобила, които са допринесли за леко покачване на пазарния дял до 1,2%.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения