Aston Martin преоборудва класическите си модели на ток

Полезно и ефективно

В този блог: Aston Martin Works, компанията, която се грижи за дизайнерските класики на марката, ще преоборудва всички налични в електрически.

Наричат модулната трансформация с интересното име "cassette" електро задвижване, разработено на базата на компоненти от предстоящия електрически Aston Martin Rapide.

Първата преоборудвана класика ще бъде DB6 MkII Volante от 1970 г., но на този етап Aston Martin не обявява какви ще бъдат техническите данни. Няма информация и каква ще бъде цената, но каквато и да е имаме усещането, че клиенти ще се намерят.

С този ход Aston Martin прави същата стъпка, като Jaguar, чийто отдел за класически модели представи електрически E-Type през 2017 г. Година по-късно е направено и предложение за конверсия към собственици на Jaguar E-Type, вследствие на огромния интерес към концептуалния електро модел.

В конверсията има една малка приемственост – запазват се оригиналните тампони за мотора и трансмисията, така че на тях да бъде закачена електрозадвижващата система. Самата "cassette" система всключва батерия, електромотор, контролна електроника и кабели. На таблото се монтира малък екран, който показва информация за работата на системата.

Компанията е избрала Newport Pagnell завода за място, на което да се правят конверсиите, тъй като там е разположен и отделът за класичеки коли. Програмата ще стартира през 2019 г. под името Heritage EV и според Aston Martin е част от електромобилната стратегия на компанията.

Целта на начинанието? Чрез конверсия класическите модели да може да се карат в условията на все по-затягащи се закони и правила за ограничаване на вредните емисии от автомобилите. Звучи добре отвсякъде.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари