Tesla монтира антипаркинг устройства с QR код на Supercharger парко места в Китай

Полезно и ефективно

В този блог: Не веднъж сме обмисляли как да се ограничи достъпът на ДВГ коли до места за зареждане, но ето че в Tesla преминаха към действия по въпроса.

Това се случва след като в щатите се наредиха случаи големи пикапи да блокират преднамерено места за зареждане на Supercharger станции и явно компанията търси начини за неутрализиране на този проблем.

В опит да направи местата достъпни само за притежатели на Tesla електромобили, компанията е започнала да монтира моторизирани анти-паркинг устройства в Китай.

Случва се навсякъде, включително в България – могат да се дадат не малко примери. На нас се случва, когато пазаруваме за офиса от Била на бул. България и когато паркингът е пълен не е рядкйост да намерим двете места за зареждане на електромобили с паркирани на тях ДВГ коли.

Оправданието винаги е едно и също: "Е къде да спра?" или "Нямаше къде да спра". Нашият отговор е, че независимо от това, не може да се блокират местата за зареждане, на които други разчитат.

Затова се налагат мерки. Подходът на Tesla в Китай е в улесняващ, тъй като антипаркинг устройствата работят с QR код свързан с мобилно приложение. Работи само с WeChat, но вероятно впоследствие ще може да се свърже и със самото приложение на Tesla или с трансмитер в колата.

Точно тези малки антипаркинг устройства едва ли ще са ефективни срещу огромните надигнати пикапи на американците, които нарочно спират на местата на Tesla. За тях ще е нужна по-здрава блокировка, ако Tesla реши да се пусне в "изграждане на стени".

Какво мислиш за идеята? Може да споделиш в коментарите отдолу.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения