Готино е обещанията да се спазват, нали? Давай, Tesla!

Технологии
В този блог: Бързо и безплатно зареждане за Tesla Model S вече и на аутобана.

Колко работа ти върши тази информация? Германия е, не България. Не зная, но е поредното разширение на зарядната мрежа на Tesla Motors, което няма как да оставим незабелязано. От 16 декември, 2013, в Германия вече има четири зарядни локации, с общо 31 бързи устройства за пълнене на Tesla Model S с ток...

Засега няма друга електро кола, която може да се зарежда на Supercharger местенцата на Tesla, които в Германия ще задминат по мощност и тези в щатите. Причината е в това, че германските зареждат с невероятните 135 кВ.

Да речем, че искаш да заредиш 30 кВтч, които са ОК за около 150 км пробег (Tesla Model S харчи около 18 кВтч/100 км). Това става само за десетина минути. И е безплатно,  защото предлага безплатно зареждане до живот на твоя Model S от бързите си станции.

Сега станциите още не са толкова мощни – ако стигнеш на резерва до някоя такава станция, за да напълниш ще ти трябват трийсетина минути време. С толкова заряд можеш да караш 350-450 км, в зависимост от динамиката и условията. Не че ми се иска да са само 350, ама има сума хора, дето ще се кефят до дупка на колата, а това ще увеличава разхода. Нищо, с което не сме запознати, де :).

Има и още нещо, с което сме запознати и това са местата на станциите ( все покрай аутобани):

  •  A45 Frankfurt-Cologne (8 места): MAXI-Autohof, Elkersberg 2, 57234 Wilnsdorf
  •  A8 Munich-Stuttgart (7 места): Euro Rastpark, Robert-Bosch-Strasse 10.89343 Jettingen Scheppach
  •  A96 Munich-Zurich (8 места): Euro Rastpark, Am Waizenhof 12.88317 Aichstetten
  •  A6 Stuttgart-Frankfurt (8 места): 24 Total-Autohof, Buchaeckerring 40,74906 Bad Rappenau

Готино е обещанията да се спазват, нали? Сега знаем за един Tesla Model S в България (виж го на фейсбук страницата на eCars.bg). У нас още няма Tesla станции, нито в Сърбия, Хърватска, Австрия и Унгария. Но някой ден ще има. И тогава ще можеш от България да идеш до Германия със своя Model S. Давай, Tesla!

[От: Mein Elektroauto]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Важно!Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари