Tesla Supercharger станцията в Пловдив работи от 11 март

Зарядни станции

Дали планирано или не, пловдивският Tesla Supercharger вече работи. На 11 март във форума на eCars беше пуснат коментар със снимка от мястото, на която се вижда бял Tesla Model S включен да се зарежда в една от четирите колонки.

Мястото е хотел Империал в кв. Каменица 2 в Пловдив и беше разкрито от зорки очи в самия край на януари. Екип на eCars беше на следващия ден за монтаж на зарядна станция в града и се увери, че дългоочакваната първа Tesla Supercharger станция в България наистина е изградена, след което последва и блог за откритието.

Тогава колонките все още бяха облепени и се говореше, че най-вероятно локацията ще бъде обявена когато бъде готов и друг Supercharger – до Хотел Босфорус на магистралата между Ниш и Белград. Обичаме да наричаме града с оригиналното му име Београд, но предния път бяхме понападнати и за да не се случи пак, нека да е Л.

Така стигаме до 11 март 2020 г., когато във форума се появи снимка (благодарско на oritomov) на зареждащ се Model S на станцията в Пловдив и бърза проверка показа, че от същата дата мястото е заложено в supercharge.info. Има го и в Google карти. Tesla е известна с това, че постоянно обновява своите електромобили през интернет, но към днешна дата на Supercharger страницата на Tesla станцията в Пловдив е все още със сив пин и статус предстоящо откриване.

Като цяло компанията няма практика да прави официално откриване на нови Supercharger локации и не е чудно, че станцията в Пловдив в момента работи, без да е правен някакъв анонс за това. Важното е, че с тези първи малки станции у нас и в Сърбия Tesla направи много по-лесно пътуването от и към други европейски държави, което е още един тласък за развитието на електрическата мобилност в нашия регион.

Хора в тази дискусия

Коментари (4)

Оценка 5 от 5 на база 1 гласа
  1. Орлин

Не знам за Вас, но аз дадох курбан

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
  1. гост

Не знам дали зреджачката на магистралата за БеОград е готова, но новината, че във Филипополис имаме първата supercharger станция в България е много добра
Дано покрият и северна България по пътя към Русе, респективно Букурещ, както и в посока Гърция!

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
  1. Влади Иванов    Ники
  1. 5 / 5

Дано го доживеем. Не вярвах, че и първата ще стане. Имаме също нужда от сервиз, дори и да е само един в страната, пак ще е много по-лесно от колкото екскурзии до Грац.

  Прикачени
Профилът ти няма права за разглеждане прикачени файлове в коментарите
  гост
Все още няма пуснати коментари