Сряда, 02 Март 2011 09:09

Zero Motorcycles представи XU Urban Crosser

От
Sample image

Американската компания представи поредното попълнение към съвсем новата си серия за 2011 - моделът XU. Базиран на рамката на кросовия модел X, но със собствен облик и адаптиран към улицата стил, "Urban Crosser" разполага със сваляща се батерия за по-лесно зареждане.

Новият XU стои с няколко сантиметра по-ниско до пътя (и с още няколко дори, при модела с ниско разположена седалка) отколкото кросовите си събратя. Това осигурява необходимата пъргавина за градските условия на движение, където тази машина е в свои води. Фиксираният пробег на мотора е 40 км, а според две американски държавни агенции - за защита на околната среда (UDDS) и отговарящата за човешкото здраве и околната среда (EPA) - ако се кара наистина умерено, с него може да се изминат почти 50 км. Максималната скорост е 82 км/ч, колкото е и на друг модел на Zero - MX. Пълното зареждане на батерията става за 2 часа или за малко повече от час, ако се използва бързозареждащо устройство.

Цената е определена на $7,995 (около 11.200 лева) - колкото е и на модела Х, а потребителите в САЩ могат да ползват и данъчен кредит при покупката му.

Прочетено 1823 пъти Последна корекция Четвъртък, 26 Декември 2013 02:45
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.